11. Aprila 2019.

Profesorica iz BiH o golim slikama: “Hakovali su mi profil na Fejsu 50 puta”

Big Portal

Juče je profesorica Berina Fatić za Dnevni Avaz komentarisala cijelu priču.

“Fotografija je ukradena iz privatne prepiske s mojim mužem. Nikad je nigdje nisam objavila, nego je ukradena. U posljednjih deset godina, koliko ga imam, profil na Facebooku hakovan mi je više od 50 puta”, kaže.

“Kome sam se toliko zamjerila?”

O tome kako su njene fotografije iz spavaće sobe procurile u javnost, kaže da joj odavno zlonamjernici pokušavaju uništiti život, karijeru, brak.

“Kome sam se toliko zamjerila? Kome smetam? Ne znam kome je u cilju da mi ovo uradi, nije mi jasno zašto ovolika negativna kampanja protiv mene. I to ne traje samo ovih sedam mjeseci otkako se pojavila ta fotografija, nego posljednje tri godine. Neću uvlačiti politiku, ali otkako sam počela govoriti neke stvari javno, počela je kampanja protiv mene i mog muža”, kaže Fatić.

Naglašava da sa svojim životom i profilima na društvenim mrežama ima pravo raditi šta želi te da nikad nije lično u javnost dala fotografiju na kojoj je gola i u razredu.

“Nastavu vodim zakopčana do grla. I svaka slika iz škole je u cilju promocije škole u kojoj radim. To što sam na ulici obučena kako sam obučena moja je stvar i moj život. Takvih fotografija ima još. Ukoliko se pojavi još neka fotografija, potiče iz istog izvora, odnosno iz prepiske s mojim mužem”, kaže.

Slika Viberom kružila mjesecima

Dodaje da je sporna fotografija kružila Viberom mjesecima, te je o tome obavijestila direktora škole, kantonalnog inspektora, policiju, FUP. Policija joj je rekla da ništa ne radi jer nema osnova za tužbu i da će se sve to smiriti.

“Ja sam žrtva cyber-kriminala, nema aparata da te država zaštiti. Molim vas da ovo bude kraj priče. Stvarno meni ovakav publicitet ne treba”, dodaje.

Direktor: To je njena privatna stvar

Mirnes Hrvat, direktor Mješovite srednje škole „Nordbat – 2“ u Varešu kaže da je profesorica Fatić izuzetno vrijedan i uzoran radnik i da nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njen rad.

“Smatramo da je ona žrtva cyber nasilja. O slučaju fotografije smo upoznati od početka, to je njena privatna stvar. Nije tačno da se gola slika u razredu. Njen privatni život je njena stvar, kao i profil na Facebooku”, naglasio je direktor Hrvat.

 

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare