Produženo finansiranje zdravstvenih usluga do 11. maja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Produženo finansiranje zdravstvenih usluga do 11. maja

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane (osigurane i neosigurane) do 11. maja ove godine.

To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice

Fond od 13. marta ,prateći mjere i preporuke Vlade Republike Srpske u cilju sprečavanja širenja virusa korona, za svo stanovništvo finansira zdravstvene usluge bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica.

To je sada produženo do 11. maja, a Fond će i dalje pratiti epidemiološke smjernice i uputstva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Iz Fonda napominju da se finansiranje zdravstevnih usluga odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status.

Oni još jednom apeluju na građane da bez preke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu. Takođe, pozivaju sve građane da poštuju epidemiloške mjere, posebno one koje se odnose na nošenje zaštitnih maski i rukavica, a sve u cilju suzbijanja virusnih infekcija.

Sve informacije o zdravstvenom osiguranju i o radu Fonda uopšte korisnici mogu da dobiju od zaštitnika prava na broj 051 226 870 i putem mejla zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar