Produžena zabrana prelaska granice do 19. novembra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Produžena zabrana prelaska granice do 19. novembra

Produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra.

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite danas je donio tri nove odluke, koje se odnose na produženje postojećih mera, uključujući privremenu zabranu prelaska granica, kao i na uvođenje novih mjera u Brodsko-posavskoj županiji.

Kako prenosi hrvatski Index, produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra.

Takođe, trajanje postojećih epidemioloških mjera u Zagrebu produženo je do 30. novembra.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, uvedene su mjere koje će biti na snazi od 2. do 30. novembra, a podrazumjevaju da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovođenje epidemioloških mjera i dužni su da vrše pojačani nadzor pridržavanja propisanih mjera.

Istovremeno, zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, kao i korisnicima drugih ustanova socijalne zaštite, koje pružaju uslugu smještaja.

(Agencije)

Danas objavljeno

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu (13)

M.

U Pitsburgu se srušio most, ima povrijeđenih ljudi

M.

Ostavite komentar