12. Augusta 2022.

Produžena saradnja Aerodroma Banjaluka i avio-kompanije “Er-Kairo”

Big Portal

Direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da će tako u Egipat iz Banjaluke moći putovati i zimi, ali jednom sedmično, i to svakog petka.

S banjalučkog aerodroma se od kraja maja može otputovati direktno u Hurgadu, dva puta sedmično, utorkom i petkom.

Jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpskoj pružio je usluge za oko 171.000 putnika u prvoj polovni godine. Samo je u julu bilo oko 45.000 putnika, što je oko 17.000 putnika više nego u sedmom mjesecu prošle godine.

– Tu dolazimo do problema jer smo mali aerodrom. Dakle, naš problem je smještajni kapacitet. Nemamo dovoljno sadržaja kako bi akumulirali dodatne prihode, a i parking je postao premalen. To su slatke muke i moramo se pozabaviti time ako želimo razvoj – rekao je Račić u Jutarnjem programu RTRS.

On kaže da je u planu i povezivanje Aerodroma s auto-putem.

– Nevjerovatno je da u izgradnji auto-puta nije urađen priključak za Aerodrom. Vjerovatno je tada bilo neko razočarenje i politike i građana, jer tada nije bilo rezultata u radu Aerodroma, pa me i ne čudi što je neko zaboravio da napravi priključak. Ali, riješićemo i to zajedno s „Autoputevima RS“ i „Putevima RS“. Aerodrom mora imati priključak na auto-put. Taj poduhvat možda jeste složen, ali je izvodivo – naveo je Račić.

REDOVNE LINIJE
Sa banjalučkog aerodroma trenutno tri avio-kompanije imaju redovne linije. To su „Rajaner“, „Vizer“ i „Er Srbija“. Putnike prevoze za brojne evropske gradove, poput Beča, Stokholma, Geteborga, Malmea, Bazela, Hamburga, Dortmunda i Beograda. Trenutno je moguće direktno otputovati i za Tivat, a ta linija će biti u funkciji najvjerovatnije do kraja ljetne sezone.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare