Produžen pritvor osumnjičenim za pokušaj ubistva Banjalučanina - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Produžen pritvor osumnjičenim za pokušaj ubistva Banjalučanina

Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor za Miljana Milića (33), Stefana Radovanovića (26), Stefana Garića (26), Nebojšu Petkovića (28), Milutina Kandića (47), Slavišu Juroševića, koji je u bjekstvu, Gorana Čalmića (43) i Nebojšu Ozimkovića (38), koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića u Šekovićima. Vijeće Okružnog…

Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor za Miljana Milića (33), Stefana Radovanovića (26), Stefana Garića (26), Nebojšu Petkovića (28), Milutina Kandića (47), Slavišu Juroševića, koji je u bjekstvu, Gorana Čalmića (43) i Nebojšu Ozimkovića (38), koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu je juče, nakon održanog rocišta, po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, donijelo odluku i prema osumnjičenim produžilo pritvor. Prema odluci vijeća pritvor osumnjičenom može trajati najduže dva mjeseca ili do druge odluke suda.

Kako su ranije naveli u Tužilaštvu, sumnjiče ih da su 1. juna, nakon što su se prethodno dogovorili, došli u Šekoviće u blizinu dvorišta pravoslavne crkve Pokrova presvete Bogorodice, u kojem je i parohijski dom. Dalje se navodi da su se Milić, Radovanović i Garić dovezli golfom dva bijele boje i parkirali ispred dvorišta crkve. Ozimković je tada telefom nazvao Milića i rekao mu da se Vasiljević nalazi u crkvenom dvorištu.

“Potom su iz golfa izašli Milić, koji je imao metalnu šipku, i Radovanović. Kada su u crkvi vidjeli Vasiljevića, krenuli su prema njemu. U namjeri da ga liše života najprije je Milić izvadio iz jakne metalnu šipku i njom ga udario u glavu, zbog čega je Banjalučanin pao na asfalt, da bi mu potom prišli i Milić i Radovanović, koji su ga više puta udarili u glavu i tijelo. Milić ga je udarao šipkom, a Radovanović nogama”, navode iz Tužilaštva i dodaju da su potom iz parka preko puta crkvenog dvorišta dotrčali Petković, Kandić, Čalmić i Jurošević, koji su Vasiljevića više puta nogama udarili, a potom se udaljili u pravcu parka i Pavlović banke. Milić i Radovanović su, kako navode u Tužilaštvu, otišli do golfa i s Garićem se velikom brzinom udaljili u pravcu Tišča.

Vasiljević je nakon ovog incidenta hospitalizovan u UKC Tuzla, jer je zadobio povrede glave i potkoljenice, te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i prognoze njegovog zdravstvenog stanja su neizvijesne.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar