Produžen pritvor ocu i sinu koje je djevojčica (12) prijavila za SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Produžen pritvor ocu i sinu koje je djevojčica (12) prijavila za SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Ocu I. M. (53) i sinu U. M. (23) iz Mačvanskog Metkovića, koje je dvanaestogodišnja kćerka i sestra prije mjesec dana prijavila policiji zbog navodnog seksualnog zlostavljanja, na zahtjev Okružnog javnog tužilaštva produžen je pritvor za još 30 dana.

Oni su uhapšeni 15. novembra, a tužilaštvo je zahtijevalo da se obojica zadrže u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svjedoke i uznemirenja javnosti.

Protiv osumnjičenog oca I. M. sprovodi se istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljube sa djetetom iz člana 180. Krivičnog zakonika u sticaju sa produženim krivičnim djelom rodoskvrnuće iz člana 197. U. M. je na osnovu prijave mlađe sestre osumnjičen za krivična djela nedozvoljene polne radnje i obljube.

Djevojčica je prvo u školi u kojoj pohađa sedmi razred nastavnicima prijavila kako su se stariji brat i otac prema njoj nedolično ponašali. Brat i otac su je, navodno, primoravali da se skine, pipkali je i prstima dodirivali po intimnim dijelovima tijela. Otac je, navodno, to često radio u posljednjih godinu dana, kada je bio u alkoholisanom stanju, a brat nekoliko puta od kada se kući vratio iz inostranstva.

Školski tim za sprečavanje nasilja je proslijedio prijavu Centru za socijalni rad u Bogatiću, a sutradan su otac i sin već bili u pritvoru.

– Oni su u dosadašnjem toku istrage negirali da su počinili krivična djela za koje ih je djevojčica optužila – saznaje Telegraf.
Otac je izjavio kako je ponekad zagolicao djevojčicu iz očinske ljubavi i da takvo njegovo ponašanje nema veze sa nedozvoljenim polnim radnjama i seksualnim uznemiravanjem. U porodici ima ukupno desetoro djece i on kaže da je tako svoju ljubav ispoljavao i prema drugoj djeci.

Iz izvora bliskih istrazi nezvanično, da bi tužilaštvo brata U. M. moglo da oslobodi odgovornosti za krivično djelo nedozvoljene polne radnje. Navodno je u dosadašnjem toku istrage dokazano da brat nije prstima dodirivao mlađu sestru po genitalijama, kako je djevojčica navela na saslušanju.

– Po njenom iskazu takve gadosti brat joj je učinio na njivi gdje je radila, ali su tri svjedoka u istrazi, kao i brat, negirala da se to dogodilo. Po tome se može zaključiti da je djevojčica izmislila tu priču iz samo njoj poznatog razloga, ali treba sačekati odluku tužilaštva – navodi izvor.

Navodno su sumnjive i teško dokazive i ostale optužbe djevojčice protiv oca i brata, pa je, navodi izvor, pred tužilaštvom i advokatom odbrane teži slučaj nego što se u prvi mah pretpostavljalo.

Dosad je u tužilaštvu saslušan veliki broj svjedoka. Više djece iz ove mnogobrojne porodice branilo je oca i brata, pa i oni koji su sa djevojčicom protiv njih podnijeli prijavu policiji, a pojedina se nisu izjašnjavala. I majka se stala na stranu muža i sina i po njenom mišljenju kćerka sve izmislila da bi napakostila ocu i bratu.

Djevojčica će biti upućena na psihološko vještačenje u relevantnu ustanovu u Beogradu. Ona je, angažovanjem Centra za socijalni rad, smještena u hraniteljskoj porodici i nastavila je da pohađa školu u Šapcu.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar