7. Maja 2020.

Prodavci zabrinuti – neće imati dovoljno kamioneta da zadovolje tražnju

Big Portal

Kamioneti su oduvek bili popularni na američkom tržištu, pa se to nije mnogo promenilo ni u jeku pandemije.

Iako je širom sveta u poslednja dva meseca zabeležen dramatičan pad prodaje novih automobila, prodavci u SAD se sada suočavaju sa drugom vrstom problema.

Stanovnici ove zemlje su i u aprilu nastavili sa kupovinom kamioneta, doduše ne u tako velikom broju kao pre izbijanja epidemije. Ipak, tokom prošlog meseca je prodato 186.000 kamioneta, što je više od broja prodatih putničkih automobila (169.000) u istom periodu.

Kako prenosi Automotive News, na taj način su drastično smanjene zalihe ovih vozila na lageru, s obzirom da su proizvođači automobila u SAD u poslednja dva meseca zaustavili fabričke trake zbog opasnosti od koronavirusa.

Procenjuje se da će do kraja maja one iznositi oko 400.000 vozila na čitavom američkom tržištu, a da će u junu pasti na 260.000.

Poređenja radi, prošle godine je na lageru i u maju i u junu bilo više od 700.000 kamioneta.

Stručnjaci ističu da je sada važno da fabrike ponovo počnu sa radom i da što pre pređu na režim rada u tri smene, kako bi se zadovoljila tražnja u narednim mesecima.

Kako se navodi, solidan nivo tražnje za kamionetima održao se u aprilu najviše zahvaljujući tome što su prodavci nudili izuzetno povoljne uslove kupovine na odloženo plaćanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare