Razorni Dorian: Prodavac DeLoreana pokušava da spasi automobilske dragulje - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Razorni Dorian: Prodavac DeLoreana pokušava da spasi automobilske dragulje

Već nekoliko dana Bahami i niz američkih saveznih država, uključujući Floridu, Džordžiju, Severnu i Južnu Karolinu, izloženi su djelovanju razornog uragana Dorian.

Na obali talasi dostižu visinu pet metara, aerodromi su zatvoreni, nastavlja se evakuacija stanovništva. Stanovništvo pokušava da zaštiti svoju imovinu, tako i automobile. Svoje limene ljubimce ostavljaju u prostorima u koje se neće probiti voda, a neki čak parkiraju automobile u vlastitim dnevnim boravcima.

Na posebno velikim mukama se našao prodavac sportskih automobila DeLorean na Floridi. Kako bi zaštitio raritetne automobile sve ih je ugurao u garažu, neke podigao na dizalice…

Ljubitelje automobila ne čudi potez trgovca. Jer, DeLorean DMC-12 je kultni sportski automobil koji je početkom ’80-ih napravljen u samo 9.000 primeraka.

Iako je brzo propala kompanija DeLorean Motor Company (DMC), automobil Johna DeLoreana je zatim stekao kultni status zahvaljujući “ulozi” u filmskoj trilogiji “Povratak u budućnost”.

DeLorean DMC-12 je imao prosečne performanse, ali je futuristički izgled, posebno vrata u obliku galebovih krila, automobilu doneo slavu koja traje do danas. U svetu je ostalo još 6.000 primeraka koji dostižu visoke cene na tržištu odltajmera.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Danas objavljeno

Aldekas pravi karting od krila VW Bube

Vanja A

Putinov “Aurus” i Bajdenov “Cadillac”

V.R.

Volkswagen Polo u Singapuru košta 73.600 dolara – zašto?

V.R.

Ostavite komentar