Prodali 5,5 kg marihaune inspektoru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prodali 5,5 kg marihaune inspektoru

Protiv četvorice muškaraca uhapšenih u policijskoj akciji „Pliva“ podignuta je optužnica zbog sumnje da su prodali drogu na području Šipova, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Optužnica je podignuta protiv Roberta Barišića (21) iz Jajca, Nihada Omanovića (46) iz Bugojnog, Emira Korde (45) iz Livna i Deana Bendre (24) iz Jajca.

Oni su svi uhapšeni u velikoj policijskoj akciji „Pliva“ koju je proveo MUP Republike Srpske početkom septembra ove godine.

Prema optužnici, oni se drogu prodali prikrivenom inspektoru.

–U vremenskom periodu od 5. do 7. septembra na području Šipova, Robert Barišić je neovlašteno posredovao u prodaji droge marihuane, dok su ostali optuženi da su zajedno neovlašteno dogovorali prodaju i prodali opojnu drogu – navedeno je u optužnicu.

Omanović, Korta i Bendra su zajedno i u dugovoru sa kupcem dogovorili mjesto, cijenu i količinu droge za prodaju.

–Zatim je optuženi Barišić posredovao kupcu, koji je bio prikriveni inspektor, u kupovni oko pet kilograma marihuane od Omanovića, Korde i Bendre – precizirano je u optužnici.

Kupoprodaja droge je dogovorena na lokalitetu pored magistralnog puta Šipovo-Strojice-Kupres u blizini restorana „Ladna voda“.

–U skladu sa prethodnim dogovorom sa kupcem oni su drogu dovezli sa automobilom „sitroen C4“, a kojim je upravljao Omanović. U pomenutom automobili su dovezli i predali opojnu drogu prikrivenom inspektoru. Droga je bila upokovana u šest paketa od po 1.039, 1.109, 547, 641, 1.020 i 1.056 grama marihune. Ukupno je bilo 5.414 grama marihane – pojašnjeno je u optužnici.

Tom prilikom uhapšeni su Korda, Omanović i Barišić, dok je osumnjičeni Dean Bendra bio u bjekstvu. On se zatim 11. oktobra ove godine predao policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ranije došla do informacije da se osumnjičeni bave nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, zbog čega je pokrenuta istraga.

–U međuvremenu su inspektori uspjeli stupiti u kontakt sa osumnjičenim i poslije nekoliko kontakata dogovoriti sa njima kupovinu droge. Ova četvorka nije posumnjala da se radi o policajcima i zato su dogovorili mjesto razmjene. Kada su predali drogu prikrivenim inspektorima, njih je policija opkolila i uhapsila – ispričao je ranije izvor Srpskainfo.

Ubrzo nakon hapšenja njima je i određen pritvor zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza.

Krivična djela

Prema optužnici Robert Barišić je optužen da je posredovao u prodaji opojne droge, a osumnjičeni Omanović, Korda i Bendra su optuženi da su zajedno počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Takoše i Barišiž je optužen da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Optužnica je proslijeđena u Okružni sud Banjaluka na potvrđivanje.

(Srpskainfo, BN)

Danas objavljeno

Vozio pijan i pod zabranom skrivio tešku nesreću: Vozaču ubici iz Kotor Varoša četiri godine robije

M.

EU se ne šali, pala paprena kazna: Milion evra dnevno

M.

Mijenjaju se uslovi za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Ostavite komentar