6. Marta 2020.

Prodaju droge dogovarali Viberom?

Big Portal

Tužilaštvo je zatražilo produženje pritvora Radovanu Stankoviću (49), Vinku Đuriću (32) i Savi Čoliću (32), o čemu bi inače Okružni sud do ponedjeljka trebalo da donese odluku.

Produženje pritvora zatraženo je zbog bojazni da bi mogli pobjeći, a što se tiče Čolića i Đurića da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Zajedno s njima početkom februara pritvoreni su Lora Glušica (21) i Dragan Narančić (27) iz Banjaluke, za koje tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora.

Na ročištu za produženje pritvora osumnjičeni Stanković tvrdio je da je njegova izjava u vezi sa Đurićem pogrešno zavedena u izjavi tužilaštva, ali mu ipak nije dopušteno da obrazloži šta je sporno u njoj.

Navodno je, kako saznajemo, tužilaštvo u dokumentaciji iz istrage navelo da je Stanković planirao otići u inostranstvo kod djevojke, što je bio i jedan od uslova za pritvaranje Đurića.

Branioci osumnjičenih smatraju da je zahtjev tužilaštva za produženje pritvora Čoliću, Stankoviću i Đuriću neosnovan i predložili su da se prijedlog odbije, dok Đurićev branilac smatra da bi sud mogao da mu odredi mjere zabrane.

U akciji “Kavez” početkom februara palo je ukupno 14 osumnjičenih za šverc narkoticima, a nakon ispitivanja devetoro je pušteno na slobodu.

Petorku tužilaštvo tereti za preprodaju marihuane i heroina navodeći se da su Čolić, Glušica i Narančić prodavali heroin i marihuanu na području Banjaluke od avgusta do 19. decembra prošle godine.

Tužilaštvo tvrdi da je veće količine droge nabavljao Čolić te ju je skladištio u iznajmljenom stanu u Novoj varoši, a potom angažovao Narančića i Glušicu za preprodaju.

Tužilaštvo u naredbi o pritvoru tvrdi da su se Stanković i Đurić međusobno dogovarali o prodaji droge, što je utvrđeno i prisluškivanjem njihovih razgovora, a utvrđeno da je veći broj lica komunicirao sa Stankovićem i od njega kupovao narkotike.

Policija je u akciji “Kavez” pretresla 11 lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja i zaplijenila oko 300 grama marihuane, deset grama heroina i 24 mililitra tečnog metadona. Osim narkotika, pronađena su i četiri pištolja, oko 2.000 KM i oko 2.400 evra.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare