Prodaje se Peugeot iz filma "Taxi 2" - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prodaje se Peugeot iz filma “Taxi 2”

Peugeot 605 “Cobra” je zahvaljujući nastupu u drugom dijelu kultnog filmskog serijala pružio veliku dozu smijeha gledaocima širom svijeta.

Sada ima priliku da ponovno dospe u centar pažnje. Auto će uskoro biti ponuđen na prodaju na aukciji.

Može se smatrati da je mat crna “Cobra” iz filma Taxi 2 najpoznatija verzija modela 605. Iako nije bila glavna zvezda automobilske komedije (ova uloga pripala je beloj 406-ici), ostala je u sećanju mnogim obožavateljima filma.

U filmu je crna limuzina trebalo da pruži najvišu nivo bezbednosti japanskim VIP osobama koje su doputovale u poslovnu posetu.

Sa karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila bio je moćni V12 motor sa dva turbopunjača, uz paljenje povikom ‘Ninja!’. Najveća brzina bila je 320 km/h, a bez dosipanja goriva auto je imao je domet 900 km, manje-više isto kao put od Pariza do Marselja. Pravo čudo tehnike.”

Zapravo, super-limuzina nije bila ništa više od matirane serijske 605-ice. Ispod haube je benzinski V6 zapremine tri litra. Bio je to najveći motor u ponudi brenda Peugeot u to vreme.

Cobra će se uskoro naći na aukciji

Ovaj automobil će 23. oktobra biti ponuđen na prodaju na aukciji koja će se održati u istorijskom sedištu kompanije Peugeot u Sošou.

Kolekcionari, pogotovo oni koji vole kinematografiju, sigurno neće ostati ravnodušni.

B92.

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar