Prodaje se kolekcija svih konzola koje su ikada napravljene - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Prodaje se kolekcija svih konzola koje su ikada napravljene

Mnogi kolekcionari se hvale kako imaju nekoliko primjeraka rijetkih konzola ili igara za njih, ali jedan francuski kolekcionar, Kaori30, tvrdi da posjeduje skoro sve konzole koje su se ikada proizvele u posljednjih 50 godina. A to je nešto više od 2200 različitih konzola! Među njima se nalaze i specijalne edicije, kao i varijacije konzola koje nikad nisu dospjele u prodavnice. Ova nevjerovatna kolekcija ponuđena je na prodaju na francuskoj verziji eBay sajta, po cijeni od 984.000 €.

Interesantna je i priča kako je ovaj kolekcionar uspeo da prikupi sve te konzole. Po njegovim rečima, početkom 90-ih godina prošlog veka počeo je da skuplja stare konzole, mada je u tom trenutku mislio da će se sve završiti na nekoliko, ili u najboljem slučaju na nekoliko desetina konzola. Uostalom, početkom ovog milenijuma on je rasprodao celu svoju dotadašnju kolekciju. Međutim, i dalje je nastavio da skupljanjem, da bi 2011. godine ponovo prekinuo s tim hobijem, kako je naveo „zbog nedostatka vremena i sve većim poteškoćama u pronalaženju retkih primeraka“.

Priča se ipak ne završava na tome. Kaori30 je, nakon putovanja u Tokio 2018. godine, gde je pronašao i kupio skoro sve konzole koje je do tada rasprodao, ponovo počeo da se ozbiljno bavi kolekcionarskim poslom. Ta pasija ga je držala do sada, uspevši da prikupi definitivno najveću kolekciju konzola ikada. Sada se odlučio da je ponovo proda, pošto je siguran da više ne može da nađe ni jednu konzolu koju već nema, odnosno zato što misli da je kolekcija sada potpuna.

Zato bi verovatno za sve bilo najbolje kada bi neki muzej otkupio celu kolekciju, jer teško da će se ikad nešto slično naći ponovo u prodaji.

Izvor: Kotaku/PCpress

Danas objavljeno

Uprkos problemima na PC tržištu, Intelove ambicije ostaju nepromenjene

Zeljka

ZTE predstavio Axon 40 Ultra Space Edition

Zeljka

Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Zeljka

Ostavite komentar