19. Septembra 2022.

Prodaje se klasik iz “Fast and Furious”

Big Portal

Tokom snimanja devetodelnog filmskog serijala “Fast and furious” uništeno je oko 2.500 automobila. Preračunato, to bi to bilo otprilike jedan slupani automobil na svakih 49 sekundi.

Na sreću tvrdokornih ljubitelja filmova, i četvorotočkaša, jedan automobil nije bio među žrtvama. Unikatan primerak plavog Nissana R34 Skyline, iz četvrtog dela serijala, ostao je sačuvan.

Foto: GT-A International promo

Filmski GT-R jedinstveni je primerak koji je Kaizo Industries posebno sastavio za snimanje u saradnji sa protagonistom Polom Vokerom, koji je nažalost poginuo u saobraćajnoj nesreći 2013. godine.

Boja Nissana je Bayside Blue i izgleda kao da je automobil juče izašao iz salona, a i nije daleko od toga jer je prešao samo 6.000 kilometara.

Foto: GT-A International promo
Na prodaju legendarni Porsche koji je vozio Pol Voker, procenjuje se na milion dolara

Ispod poklopca motora je 2.6-litarski tvin-turbo 6-cilindrični motor sa 550 KS. Automobil je opremljen Nismo sportskim vešanjem, sportskim izduvom, zaštitnim kavezom, enterijerom od alcantare i putnim računarom ugrađenim za potrebe filma, uključujući i posebno izrađeni head-up ekran.

Kad uzmete u obzir da su standardna promotivna vozila iz filmova “Fast and furious” već menjala vlasnika za sedmocifrene sume, procenjena prodajna cena od pet miliona evra za ovaj filmski automobil ne iznenađuje.

Uz to, prodavac želi da donira veliki deo prihoda fondaciji “Reach out worldwide” Pola Vokera.

Foto: GT-A International promo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare