Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji najniža od 1959. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji najniža od 1959. godine

Broj registracija novih automobila u Velikoj Britaniji je u februaru 2021. pao za otprilike 36 posto na godišnjem nivou, jer su zbog produženih korona mera zaključavanja prodajni saloni bili zatvoreni, pokazuju današnji preliminarni podaci Udruženja proizvođača i trgovaca motornim vozilima (SMMT).

Prema saopštenju SMMT-a, ovo je najniža prodaja novih automobila za mesec februar još od 1959. godine, prenosi Reuters.

Trgovci automobilima koriste onlajn servise za prodaju, isporuku i naplatu usluga jednim klikom kako bi nastavili da posluju, dodaje se u informaciji.

Izvor:Seebiz.eu / Reuters
Foto:arhiva Autoblog.rs

Najgori februar po pitanju prodaje novih automobila u Nemačkoj od 2007.

Broj novih registracija u Nemačkoj je pao za čak 19 odsto u februaru, na 194.349, pišu Vrele Gume.

Jasno je da mere koje se preduzimaju povodom sprečavanja širenja koronavirusa uzimaju svoj danak. Ipak, neki su bili na dobitku poput Tesle (napredak od 180 odsto na 2.371 primerak), Land Rovera (23 odsto) i Mini (19 odsto).

Marke koje su doživele najveći pad su Dacia (-51 odsto), Ford (-40 odsto), Kia (-31 odsto), Mercedes-Benz (-28 odsto) i Hyundai (-24 odsto). Tržišni lider, Volkswagen, takođe je zabeležio „minus“, i to 9,7 odsto.

Prodajni saloni u Nemačkoj su zatvoreni, što je deo vladninih mera da se uspore mutacije koronavirusa. Februarske brojke je objavilo nemačko saobraćajno telo KBA, a radi se o najslabijem drugom mesecu u godini još od 2007.

„Nemačko tržište putničkih automobila ponovo ide ka katastrofalnim godišnjim rezultatima. Pad od 25 odsto u broju novih registracija u prva dva meseca je gotovo nemoguće nedoknaditi tokom ostatka godine“, rekao je predsednik VDIK-a, Rajnhard Cirpel. On je apelovao na vladu da dozvoli otvaranje prodajnih salona u proleće, koje je ključno za poslovanje.

Izvor:Vrelegume.rs

Danas objavljeno

Renault svijetu daje više boja

Vanja A

Na prodaju Jaguar XJ220 sa samo 1.817 km

Vanja A

Wuling Hongguang Mini EV Cabrio Concept

Vanja A

Ostavite komentar