18. Februara 2020.

“Procurio” novi Hyundai i20

Big Portal

Na Internet su dospele zvanične fotografije nove generacije Hyundaija i20 i to samo par sedmica uoči zakazane premijere ovog automobila.

Novi i20 ima atraktivniji dizajn u odnosu na prethodnika, kako bi se na evropskom tržištu izborio sa veoma jakom konkurencijom koju čine modeli kao što su Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 208, Citroen C3, da pomenemo samo najzvučnija imena iz segmenta potkompaktnih automobila.

Foto: Hyundai promo

Prikazano vozilo ima dvobojnu karoseriju, što bi trebalo da poveća opcije za personalizaciju koja je sve bitnija u borbi za kupce u ovoj kategoriji putničkih vozila.

Što se tiče motorizacije, očekuje se da će ponuda obuhvatiti 1.0 T-GDI turbo-benzinac sa 3 cilindra, kao i 4-cilindarski atmosferac zapremine 1.2 litra.

Foto: Hyundai promo

Ne treba zaboraviti ni elektrifikovane verzije, koje bi trebalo da spuste prosek emisije CO2 novog i20, što je veoma bitno za zadovoljenje ekoloških normi EU.

Po prvi put se najavljuje i visokoperformansna “N” varijanta Hyundaija i20 koju će najverovatnije pokretati 1.6 litarski turbo-benzinac sa oko 200 KS.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare