18. Augusta 2019.

Procurio dokument britanske vlade: Kolaps u slučaju Brexita bez dogovora

Big Portal

“Sunday Times” navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u kancelariji Vlade pod šifrovanim nazivom “Operacija Yellowhammer”, koji nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi Vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi.

Dodaju i da je tu riječ o rizicima Brexita bez dogovora, te da su prognoze, koje je izradila vladina kancelarija, najvjerojatniji ‘udari’, a ne najgori scenario za Veliku Britaniju.

U tim prognozama se kaže i da čak 85 odsto kamiona koji koriste prelaze glavnih kanala “možda nisu spremni” za francuske običaje, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri mjeseca prije nego što se poboljša protok saobraćaja.

Vlada takođe vjeruje da će tvrda granica između Sjeverne Irske i Republike biti vjerovatna, jer će se trenutni planovi za izbjegavanje široko rasprostranjenih provjera pokazati neodrživim, navodi “Time”s, komentarišući i da taj ‘osjetljivi’ dokument daje najkompletniju procjenu spremnosti Velike Britanije za Brexit bez dogovora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare