Procurili novi detalji električnog Mustang dva dana prije premijere - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Procurili novi detalji električnog Mustang dva dana prije premijere

Fordov električni krosover, baziran na popularnom sportskom modelu Mustang nosi oznaku Mach-E, kao omaž čuvenom Mustangu Mach-1.

Svjetska premijera Mustanga Mach-E zakazana je za 17. novembar, ali smo zahvaljujući “screenshot” fotografijama koje su procurile sa zvaničnog sajta dva dana ranije saznali prve tehničke detalje, a u prilici smo da vidimo i kako izgleda ovaj automobil.

Foto: Mach E forum (screenshot Ford)

Model koji će stići u prodajne salone tek u drugoj polovini 2020. prodavaće se u pet varijanti: Select, California RT.1, Premium, First edition i GT.

U zavisnosti od verzije i pogona (na zadnje ili na sva 4 točka), autonomija u vožnji kretaće se od 210 do 300 milja (oko 340-480 km).

Foto: Mach E forum (screenshot Ford)

Najsnažnija verzija GT, koja će stići nešto kasnije ubrzavaće 0-60 milja na sat (0.96 km/h) za oko 3,5 s, a ovaj model će imati pogon na sva 4 točka.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, ona je dizajnirana u minimalističnom stilu, karakterističnom za električne automobile, prije svega one iz fabrike Tesla. Na komandnoj tabli dominira veliki ekran (nalik tabletu) multimedijalnog sistema, koji zauzima najviše prostora na centralnoj konzoli, a tu je još jedan digitalni displej umjesto konvencionalne analogne instrument table.

Foto: Mach E forum (screenshot Ford)

Više detalja o električnom krosoveru Mustang Mach-E biće poznato nakon zvanične premijere, kada ćemo objaviti i galeriju fotografija ovog automobila.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Električni automobil iz Bugarske biće među najjeftinijim na tržištu

Vanja A

Za mjesec dana u Beograd stiže Formula 1

Vanja A

Najmoćniji serijski terenac će postojati još godinu dana

Vanja A

Ostavite komentar