Procurili Maskovi planovi za Tviter: Zaposlenima se neće svidjeti - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Procurili Maskovi planovi za Tviter: Zaposlenima se neće svidjeti

Ilon Mask je banke upoznao s planovima o svojoj viziji budućnosti Tvitera koji, između ostalog, uključuju i otkaze radnicima.

Nakon što je Ilon Mask dogovorio preuzimanje Tvitera, postavlja se pitanje šta se može očekivati od ove društvene mreže u budućnosti.

Njegove prvobitne najave o slobodi govora i algoritmu otvorenog koda prilično su opšte te se zaposleni u kompaniji kao i analitičari pitaju koji će biti njegovi prvi konkretni potezi, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Zahvaljujući informacijama koje su ove nedelje objavljene u medijima, sada znamo malo više o tim planovima. Naime, kako bi osigurao finansiranje tako velikog preuzimanja teškog čak 44 milijarde dolara, Masku treba pomoć banaka te je njegova komunikacija s finansijskim institucijama otkrila neke njegove poteze za Tviterom.

Među njima, pominje i novog izvršnog direktora firme – Parag Agravala koji je nedavno preuzeo tu poziciju i na njoj će ostati sve dok se prodaja u potpunosti ne zaključi, a nakon toga na njegovo će mesto sesti nova osoba. Mask navodno zna ko će biti nova najvažnija osoba ove mreže, no te informacije ipak nije podelio s bankama.

Takođe, najavio je i smanjenja plata za članove odbora i direktore, a ono što se sigurno neće svideti zaposlenima kompanije je da bi u sklopu tog rezanja troškova razmišlja i o – otkazima. Do njih ipak neće doći dok se akvizicija ne dovrši i Mask bi tek nakon toga trebalo da krene u akciju. Koliko bi ljudi moglo ostati bez posla i u kojim sektorima, nije poznato.

Što se ostalih stvari koje namerava da promeniti u Tviteru tiče, najavio je nove opcije kojima želi da poveća prihode, a koji uključuju i nove načine zarade od tvitova koji sadrže važne informacije i onih koji postanu viralni. Za citate i ubacivanje takvih tvitova na internetske stranice trećih strana, plaćala bi se provizija. Mask je pomenuo i kako je Tviteru potreban veći angažman poznatih osoba i influensera na toj mreži.

Osim novca od banaka, ako želi da postane vlasnik te društvene mreže, Mask će morati da plati deo iznosa od 44 milijarde dolara sopstvenim novcem te je, od najave preuzimanja Tvitera, već prodao Tesline deonice u vrednosti od oko 8,5 milijardi dolara.

Danas objavljeno

Dobili smo prvi trejler za Project I.G.I. nastavak

Vanja A

Ako vas igranje preko džojstika smara, sada možete da tamanite zombije glasovnim komandama

Vanja A

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham stigao u Evropu

Zeljka

Ostavite komentar