Procurili detalji o novim najjeftinijim iPhone modelima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Procurili detalji o novim najjeftinijim iPhone modelima

U jeku prošlogodišnje pandemije, Apple je predstavio novu generaciju iPhone SE uređaja koji je donio novu i modernu tehnologiju i hardver starom dizajnu, a pokazao se kao prilično popularan među korisnicima.

Glavni razlog za to, kao i kod prethodnog modela SE, jeste cena, jer je riječ o najjeftinijem iPhone modelu.

Paralelno sa novom iPhone generacijom koju će predstaviti ove godine, dizajneri i inženjeri “jabuke” razvijaju i novi model iz serije SE koji na tržištu, prema najnovijim informacijama, možemo očekivati tek 2022. godine.

Ono što će gotovo sigurno razočarati ljubitelje Apple uređaja, jeste što novi iPhone SE verovatno neće po dizajnu mnogo da se razlikuje od prošlogodišnjeg.

I dalje bi trebalo da ima LCD umesto OLED-a kakav se koristi u novim telefonima, i to dijagonale 4,7 inča, prenosi Zimo.

Takođe, novi SE neće imati “notch”, već će kamera biti smeštena u gornjem delu iznad ekrana, kao u starijim modelima. Novitet koji bi trebalo da očekujemo, a koji svakako treba spomenuti, jeste podrška za 5G mrežu.

Bitnije promene kod iPhone SE modela mogli bismo da vidimo tek 2023. godine, kada se očekuje ekran dijagonale 6,1 inča, ali i prednja kamera smeštena u trupici na ekranu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine

Vanja A

Korisnici širom svijeta prijavljuju da je Fejsbuk pao

Vanja A

Predstavljene natrijum-jonske baterije, jeftinije i podjednako dobre kao litijumske

Vanja A

Ostavite komentar