10. Novembra 2022.

Procurili detalji o nova dva Googleova smartphonea kodnih imena Husky i Shiba

Big Portal

Njemačka web stranica WinFuture je objavila prve detalje o dva nova Googleova uređaja kodnih imena Husky i Shiba, koja su navedena u javno dostpnom izvornom kodu. Oba urađaja imaju novi “Zuma” procesor koji bi mogao biti nasljednik procesora Tensor G2.

Analizom koda je ustanovljeno da mobiteli “psećih imena” koriste operativni sistem Android 14, kojem je Google, barem se tako čini, dao ime po desertu “Upside Down Cake”. Time je nastavljena tradicija imenovanja verzija operativnog sistema Android po ukusnim slasticama.

Uređaj kodnog imena Shiba ima ekran rezolucije 2.268×1.080 piksela koji se može porediti s ekranom Pixela 7 rezolucije 2.400×1.080 piksela, ali Shipa posjeduje 12 GB RAM-a u odnosu na 8 GB koliko ima Pixel 7. Međutim, u slučaju većeg uređaja kodnog imena Husky, radi se o rezoluciji 2.822×1.344 piksela, što je malo manje od rezolucije 3.129×1.440 piksela koju ima ekran aktuelnog modela Pixel 7 Pro. Ipak, Pixel 7 Pro i Husky imaju po 12 GB RAM-a. Zuma procesor bi trebao sadržavati isti Samsung G5300 5G modem koji posjeduje i aktuelni Tensor G2 procesor.

Postojanje hardvera u kodu ne znači nužno da smo vidjeli prvi nagovještaj Pixela 8 i Pixela 8 Pro pa čak ni mogućeg Pixela 7A te Pixela 7A XL jer bi se moglo raditi o internom testu hardvera.

Pixel uređaji imaju historiju “curenja” detalja, tako da se u narednom periodu očekuju nove informacije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare