12. Jula 2022.

Procurile slike novog Samsung One UI 5 interfejsa

Big Portal

Deo sa obaveštenjima

Prva od izmena prema priloženim snimcima ekrana tiče se “notification shade”, tj. Prikaza obaveštenja na vašem telefonu. Umesto da bude iz jednog dela kao na One UI 4, novi izgled donosi segmentirani prikaz u zavisnosti od toga da li vam obaveštenja stižu od sistemskih aplikacija ili onih koje ste sami instalirali.

Davanje dozvole

Čini se kako kompanija Samsung u novoj verziji One UI 5 korisničkog okruženja želi da u potpunosti implementira standardan dijalog za davanje dozvole aplikacijama koji se već nalazi u Android operativnom sistemu. Umesto u donjem delu ekrana, polje za davanje dozvole sada će biti pozicionirano na sredini ekrana i izgledom veoma podseća na rešenje koje se već nalazi na Google Pixel telefonima. Međutim, moguće je da je ovaj “screenshot” samo deo rane faze testiranja i da neće predstavljati konačan izgled polja.

Ostale promene

Pored ove dve izmene, Samsung planira da uvede dve nove “gestures” opcije za unapređen multitasking – “Swipe for split screen” (prevlačenje dva prsta sa dna ekrana na gore kako bi se aplikacije prebacile u “split screen” režim rada) i “Swipe for pop-up view” (prevlačenje prstom preko ekrana kako bi se aplikacija prebacila u smanjeni prozor na sredini ekrana).

Pored toga, Samsung planira i da značajno unapredi neke od svojih sistemskih aplikacija poput Gallery koja će dobiti sposobnost prepoznavanja teksta sa fotografija i olakšano kopiranje tog teksta. Tu je i redizajnirani “Security i privacy hub” koji nudi iste funkcionalnosti uz moderniji izgled.

Za kraj, tu su nove sistemske animacije sposobnost da sa više osoba radite unutar aplikacije Samsung Notes, dok ćemo za ostale izmene morati sačekati zvanično objavljivanje kako bismo saznali više o njima. U ovom trenutku nije poznato kada će se pojaviti prva beta verzija One UI 5 korisničkog okruženja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare