"Probušio" iPhone 12 na testu - veća izdržljivost ili marketinška priča? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

“Probušio” iPhone 12 na testu – veća izdržljivost ili marketinška priča?

Koliko je zaista iPhone 12 čvršći od iPhone 11 modela? Da li je u pitanju samo marketinški trik, ili je ovaj segment zaista unapređen?

Za sve one koji su se ovo zapitali, a nemaju načina da provere, tu je Aron Ho, sa YouTube kanala Mobile Reviews Eh.

Ukoliko ne pratite njegov kanal, on se bavi isprobavanjem delova mobilnih telefona, kako bi mogao da preporuči svojim gledaocima šta je najbolje za njihove uređaje. Ovaj put je rešio dilemu upravo u vezi sa izdržljivošću najnovijih Apple modela.

Odlučio je da to uradi tako što će uzeti merač sile, i onda da izmeri koliko je potrebno za slamanje kućišta iPhone 11 telefona, pa zatim i za iPhone 12.

Rezultat je sledeći: da bi se probilo kućište (odnosno, ekran) kod iPhone 11, potrebno je 352 N (Njutna). Da li se slomio ekran kod iPhone 12 modela, neophodna je dosta veća sila – čak 443 N.

Reklo bi se da je, bar na osnovu ovog testa, Apple zaista napravio pomak u čvrstini keramičkog kućišta, i da nije u pitanju puka reklama.

Ceo test, uključujući i to kako su se ova dva modela snašla pri proveri izdržljivosti ekrana (grebanje raznoraznim alatima), možete da pogledate u video-snimku iznad.

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

Ostavite komentar