Problemi u regionu - šefovi bolnica: Došli smo do ivice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Problemi u regionu – šefovi bolnica: Došli smo do ivice

Na konferenciji na Brdu kod Kranja, šefovi slovenačkih bolnica upozorili su vladu da postoji malo bolničkih rezervi za rešavanje krize s koronavirusom.

Oni su ukazali da dolazi vreme ostalih bolesti.

Prema Televiziji Slovenije, direktori zdravstvenih ustanova upozorili su vladu na radnoj konferenciji u subotu da bi se potreba za bolničkim lečenjem u januaru mogla povećati za 30 posto zbog drugih bolesti. Stoga, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prema njihovom mišljenju, nema vremena za ukidanje mjera, niti je predloženo pooštravanje.

“Ono što smo imali rezerve, dali smo im da se nose s kovidom 19. Postoje pacijenti s drugim bolestima kojima su takoder potrebni kreveti. Priprema novih kreveta za starije pacijente gotovo je nemoguća misija “, objasnio je za Radio Slovenija direktor klinike Golnik Aleš Rozman.

“Možemo osigurati, recimo, 100 dodatnih kreveta. Ali to ne znači samo 100 dodatnih kreveta, to znaci i 100 ozbiljno bolesnih osoba, više smrtnih slučajeva, više osoba s dugoročnim posledicama”, rekla je Bojana Beović, voditeljica strucne savetodavne skupine u Ministarstvu zdravstva, u izjavi za medije prije sastanka.

Vlada nastavlja konsultacije s predstavnicima privrede na olabavljenju mera i otvaranju nekih aktivnosti uz stroge mere za sprečavanje širenja korona virusna. Očekuje se da će oba sastanka pomoći u oblikovanju pristupa koji vlada namerava da poduzme u daljem upravljanju epidemijom. naveo je portal SEEbiz.

Nezavisne

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar