Problemi u istrazi: Brzina kojom je išao poljski “autobus smrti” neće moći da se očita - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Problemi u istrazi: Brzina kojom je išao poljski “autobus smrti” neće moći da se očita

Tahograf poljskog autobusa uništen je u nesreći u Hrvatskoj i nakon što je ovlašćeni tehničar iz njega pokušao da izvuče podatke oni nisu mogli da se očitaju.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe 42 putnika i dva vozača – došlo je oko 05.25 sati u subotu ujutru na autoputu Gorican-Zagreb, kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su povrijeđene.

To što je tahograf uništen znači, kako je Jutarnjem listu rekao inženjer Zoran Kalauz, izvršni direktor “Tahografa d.o.o.” iz Svete Nedelje, da brzina kojom je autobus išao u trenutku nesreće neće moći da se utvrdi, iako bi trebalo da bude 100 kilometara na sat.

– U tahografu su se nalazile dvije digitalne vozačke kartice (vozačka i suvozačka) što upućuje na to da je poljski prevoznik korektno angažovao dva vozača za ovako dalek put (od Poljske do Međugorja). Prema podacima sa vozačkih kartica, vozač i suvozač do trenutka saobraćajne nesreće nisu bili ni u kakvom prekršaju po pitanju radnih aktivnosti i korektno su se zamijenili nakon određenog broja sati vožnje – naveo je Kalauz.

Profesionalni vozači imaju čitav niz pravila kojima je propisano kada mogu da započnu svoju vožnju, koliko dugo mogu neprekidno da voze, koliko smiju da voze u jednoj smjeni, u jednoj nedjelji, itd. Za njih su propisane obavezne pauze nakon određenog broja sati vožnje, minimalni dnevni i nedjeljni odmor.

Šta mjeri tahograf?
– Tahograf je centralni meriteljski instrument u vozilu i svaki profesionalni vozač mora da bude veoma dobro upoznat sa njegovim radom. Sam instrument zapisuje sve vozačke aktivnosti vozača koji upravlja vozilom, ali i eventualnog suvozača ako je isti prisutan u vozilu za vrijeme vožnje. Ovi zapisi se odvijaju na način da svaki profesionalni vozač ima svoju vlastitu digitalnu vozačku karticu. Radi se o dokumentu koji je lično vlasništvo svakog vozača, izgleda poput naše lične karte, vredi pet godina, a svaki vozač je dužan da je stavi u (digitalni) tahograf na početku svoje smjene/vožnje. Sve njegove aktivnosti tahograf zapisuje u svoju internu memoriju, ali i na memoriju same kartice – naveo je Kalauz.

Sve aktivnosti vozača moraju biti zapisane na vozačkoj kartici – pa čak i one kada je vozač bio slobodan – a uočavanjem bilo kakvog prekršaja, vozač (ali i firma i odgovorna osoba u firmi) podleže strogim finansijskim sankcijama.

Česte manipulacije

Tahograf zapisuje sve aktivnosti i da li vozač poštuje pravila koja vrijede na području Evropske unije ali su, nažalost, česte i manipulacije ovim mjernim uređajem.

– Kako bi se što je više moguće smanjila mogućnost manipulacije sa tahografom, odnosno kako bi se periodično provjerila ispravnost njegovog rada, po pravilima EU je propisano da se provjera ispravnosti rada tahografa mora obavljati najmanje svake dvije godine u ovlašćenim radionicama. One su dužne pri svakoj periodičnoj provjeri tahografa osim same zakonske kalibracije tahografa da provjere i postojanje eventualnih uređaja za manipulaciju rada sa tahografom pa iste skinuti sa vozila i prijaviti slučaj nadležnim institucijama. Kod nas je za ovaj posao nadležno Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture – rekao je Kalauz.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar