Problem niko ne rješava: Bez vode banjalučka sela - BIGportal.ba
Banja Luka

Problem niko ne rješava: Bez vode banjalučka sela

U Donjim Kolima selu kod Banjaluke danima nema vode. Mještani su ljuti jer problem niko ne riješava godinama. Velike vrućine i ovo ljeto su bez vode ostavile stotine domaćinstava u nekoliko banjalučkih sela. Poražavajuće je to što se priča ponavlja svake godine već deset, petnaest godina.

Mještani Donjih Kola seoske banjalučke mjesne zajednice okupili su se u tom selu zahtjevajući da hitno bude riješen problem koji imaju sa nedostatkom vode.

Vode, uvjeravaju nemaju već deset dana a niko ne riješava problem. Traže da nadležni obezbijede cisterne. Ljudi iz ovog banjalučkog sela problem sa nedostatkom vode imaju svako ljeto iako im je 2012. godine obećano da će projekat Banjica u koji su uložena velika sredstva riješiti problem.

Mještani Donjih Kola i Bukvaleka su ljuti. Odbijaju da uz njihovo dopuštenje komunalna policija kontroliše ko kako i koliko troši vodu jer to smatraju poniženjem.

Očekuju od Vodovoda koji je preuzeo obaveze i infrastrukturu Centra za razvoj i unapredjenje sela da im omogući dovoljno vode. Odbornik PDP-a Dragan Milanović koji je došao na okupljanje mještana tvrdi da gradska uprava zna za problem.

O problemu vodosnadbijevanja pričao je i gradonačelnik Draško Stanivuković. I on odgovornost prebacuje na prethodnu administraciju.

Mještani Donjih Kola i Bukvaleka su istim povodom protestovali i u avgustu 2017. Godine. I tada su tvrdili da im je potpuno rješenje problema obećano davne 2011. godine ulaganjem u projekat Banjica. Prošle su godine a mještani ovog sela samo su promijenili mjesto okupljanja. Sada se okupljaju ispred nove zgrade mjesne zajednice.

(BN)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 23.09.2021.godine

Vanja A

Banjaluka: Premijerno prikazan film “Toma”

M.

“Dva točka su dovoljna” Biciklijadom obilježen Dan bez automobila

M.

Ostavite komentar