10. Marta 2021.

“Problem je u Novaku, Rafi i meni”

Big Portal

On u sredu od 16.00 igra na turniru u Dohi protiv Britanca Danijela Evansa.

Švajcarac pažljivo bira takmičenja na kojima će nastupiti, a jedan od trofeja koji mu nedostaje jeste onaj sa Olimpijskih igara. Tačnije, zlatna medalja.

“Učešće na Olimpijskim igrama je deo mog plana, iako su moji glavni ciljevi postavljeni od danas do Vimbldona, turnira koji će prethoditi onom Olimpijskom. Nadam se da ću do tada biti potpuno spreman i da će pitanja o mom kolenu da prestanu”, rekao je Federer za “Bein sports”.

“Olimpijske igre su važan cilj. Nažalost, propustio sam Igre u Riju zbog povrede levog kolena. Nadam se da ću se vratiti u Tokiju“, dodao je Federer, koji je sa Stenom Vavrinkom uzeo zlato u dublu 2008. godine.

Federer je prokomentarisao i mlađu generaciju tenisera.

“Problem nove generacije je što smo Novak, Rafa i ja uvek bili tu. Neko od njih je mogao da pobedi mene, ali bi onda izgubio od Novaka, ili bi pobedio Novaka, ali ne bi i Rafu, ili bi savladao Rafu, a izgubio od mene“, objasnio je Federer i dodao:

“Mislim da će velika promena nastati za tri godine. No, znam i da ćemo Rafa, Novak i ja pokušati što duže da budemo tu i povećamo broj naših trofeja”, istakao je Švajcarac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare