4. Septembra 2021.

Probijena blokada na Cetinju: Žestok okršaj komita sa policijom

Big Portal

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako građani bacaju kamenice u pravcu policije te probijaju kordon.

Nakon što su probili kordon, krenuli su da trče, poslije čega je došlo do sukoba sa policijom koja je pokušavala da ih zaustavi.

Hiljade građana iz svih dijelova Crne Gore dolaze na Cetinje, a skoro svi nose crnogorske zastave i majice sa natpisom: “Crna Gora je vječna”.

Grupa građana na Cetinju nastavila je s demonstracijama protiv ustoličenja mitropolita Joanikija te su probili dvije blokade koje je formirala policija i formirali vlastite barikade s kojih su poručili da neće dozvoliti prolaz patrijarhu SPC-a Porfiriju i ostalim crkvenim službenicima.

Građani su probili jednu blokadu postavljenu na izlasku iz grada ka kružnom toku.

Nakon što su okupljeni građani probili dvije blokade, na trećoj je policija spustila štitove i propustila ih ka kružnom toku, prenosi Pobjeda.

Građani su stigli do ceste gdje je napravljena blokada puta kako bi se spriječio prolaz ka Cetinju srpskom patrijarhu Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

Put su blokirali automobili, kontejnerima i automobilskim gumama, a djelove ograda koje je policija jutros postavila na Cetinju, iskoristili su da naprave dodatnu barijeru.

Prethodno je grupa građana uklonila ograde koje su rano jutros postavljene kod Dvorca kralja Nikole, a zatim se desio incident.

Cetinjani od jutros negoduju zbog barikada koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, od velikog parkinga kod Ljetnje pozornice do Vladinog doma uprkos tome što Komunalna policija nije izdala dozvolu za to.

Policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače takođe su stigle na Cetinje što su građani doživjeli kao provokaciju te su skandirali “Izdaja, izdaja”.

Povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, najavljeni su protesti kako na Cetinju tako i u Podgorici. Prema izvještajima, događaj će osiguravati najmanje 1.800 uniformisanih policajaca kao i veliki broj pripadnika kriminalističke policije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare