12. Jula 2022.

Probali ste razne pite, ali onu od pirinča još niste

Big Portal

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g pršute
  • 2 čena belog luka
  • 220 g pirinča
  • 1,5 kašičica vegete
  • 150 g graška
  • 100 g čeri paradajza ili sušenog paradajza iz marinade
  • 40 g izrendanog parmezana
  • 3 jaja
  • pola kašičice bosiljka
  • pola kašičice crnog bibera
  • pola kašičice origana
  • pola kašičice peršuna

Priprema:

U većoj posudi zagrejte ulje pa dodajte sitno narezani crni luk, pršutu narezanu na trakice i zgnječeni beli luk. Ispržite, pa dodajte pirinač, 400 ml vode, vegetu i promešajte. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri desetak minuta.

Sklonite sa vatre, dodajte smrznuti grašak, ponovo poklopite i ostavite da se kuva još 10 minuta. Zatim promešajte i ostavite da se otklopljeno hladi 20 minuta.

U pirinač dodajte grubo rezan paradajz, parmezan, lagano umućena jaja, bosiljak, biber, origano, peršun i dobro promešajte.

Smesu stavite u namašćenu posudu za pečenje, obloženu papirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 °C.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare