Probajte svadbarski kupus na ovaj način, uživaćete u ukusima! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Probajte svadbarski kupus na ovaj način, uživaćete u ukusima!

Miris kiselog kupusa u kombinaciji sa domaćim suvim mesom svakome otvara apetiti i izaziva glad. Evo kako da skuvate najukusniji kupus koji ste ikada probali.

Potrebno je:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 2 krmenadle od vrata svinjske (može mešavina sa junetinom)
  • 200 g suvih rebara
  • 100 g suve slanine
  • svinjska suva kolenica
  • 4-5 čena belog luka
  • 1 suva paprika sa venca
  • 1 kašičica slatke i tucane paprike
  • lovorov list
  • 1 velika kašika masti

Priprema:

U veći lonac po mogućstvu zemljan poređati najpre pola kupusa sečen na krupne kocke. Poređati svo meso, beli luk, slatku i tucanu papriku, suvu ljutu papriku, lovorov list, dimljenu slaninu odozgo, još malo paprike i kašika masti. Naliti vodom više od polovine kupusa, pokriti poklopcem i staviti u rernu na 250 stepeni Celzijusovih i krčkati oko tri sata. Možete kuvati i u ekspres loncu oko sat vremena na tihoj vatri. Kupus se ne meša niti zapržava već se pusti da se ukrčka. Uz kupus predlažemo proju.

Danas objavljeno

Neke žene su na njega priključene i tokom porođaja: Zašto je CTG važan u trudnoći i šta on prikazuje?

Vanja A

Prirodni trikovi protiv prehlade i gripe koji stvarno djeluju

Vanja A

Mnogima omiljeni napitak može smanjiti rizik od dijabetesa

V.R.

Ostavite komentar