5. Jula 2019.

Probajte ovaj jednostavni recept za ljubitelje aromatične hrane!

Big Portal

Napravite ovo aromatično jelo od pečuraka kao lagani ručak, ili kao prilog uz neko jelo od mesa.

Sastojci:

Deset većih šampinjona

Dva čena belog luka

150 grama prezli

Mleveni bademi

Majčina dušica

Maslinovo ulje

Parmezan

So, biber

Priprema:

Pečurke očistite i osušite, odvojite kapice od stabljika i poređajte ih na pleh tako da im otvor bude na gornjoj strani. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni desetak minuta.

Stabljike sitno iseckajte, pomešajte sa prezlama, malo maslinovog ulja, majčinom dušicom i sitno seckanim belim lukom. Malo izdinstajte mešavinu kako bi isparila suvišna tečnost iz pečuraka.

Pažljivo kašikom napunite polupečene pečurke, odozgo narendajte malo parmezana i zapecite ih još pet do deset minuta. Poslužite toplo.

Kako vi pripremate punjene pečurke? Recite nam u komentarima!

Izvor: Mondo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare