11. Oktobra 2022.

Probaj zdrave i domaće musli pločice

Big Portal

Sastojci:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • ½ šolje sjemenki suncokreta
  • 1 šolja sjeckanih badema
  • ½ šolje pšeničnih klica
  • ½ šolje meda
  • ¼ šolje smeđeg šećera
  • 30 grama kokosovog ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanilije
  • ½ kašičice soli
  • 180 grama suhog voća (breskve, višnje ili borovnice)
Foto: Gimme Some Owen

Priprema:

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Podmazati vatrostalnu posudu omjera 22×22 cm.

Na pleh staviti pahuljice, sjemenke suncokreta, bademe i pšenične klice i tostirati u rerni 15 minuta, povremeno miješajući. U međuvremenu, pomiješati med, smeđi šećer, kokosovo ulje u posudi i zagrijavati dok se šećer potpuno ne otopi.

Kada je mješavina sa pahuljicama gotova, izvaditi je iz rerne i temperaturu prilagoditi na 150 stepeni. Odmah dodati mješavinu sa pahuljicama u tečnu smjesu, dodati suho voće i promiješati da se sve sjedini.

Presuti mješavinu u pripremljenu vatrostalnu posudu i pritisnuti da se izravna. Peći u rerni 25 minuta. Izvaditi iz rerne i pustiti da se potpuno ohladi. Isjeći na kvadrate ili uzdužne pločice i čuvati u posudi bez vazduha do sedmicu dana u frižideru.

Uživaj i prijatno!

Izvor: foodnetwork.com

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare