Pro Evolution Soccer menja naziv u eFootball i postaje besplatan - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Pro Evolution Soccer menja naziv u eFootball i postaje besplatan

Konami je odlučio da preimenuje planetarno poznati PES u eFootball i prebacuje ga na novi Freemuim model poslovanja, koji se već godinama uspešno koristi u igrama Fortnite i League of Legends.

Iako ova odluka može biti iznenađujuća za mnoge, Konami je brani promenom engine-a igre, za koji navodi da je više od poboljšanih vizuala ili performansi. Navodi se da je novi engine bolji od onog u dosadašnjim PES igrama, tako da sada predstavlja vernije virtuelno okruženje i da je zbog toga došlo i do promene imena eFootball.

Ono što će sigurno biti najzanimljivije igračima jeste podrška za unakrsno igranje preko više platformi – PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows, iOS, i Android. Međutim, to se neće dogoditi odmah. Konami je prikazao razvojni put multiplayer segmenta gde se ističe da će se prvo spajati iste generacije koznole, pa da će se zatim ukrštati konzole i PC i na kraju da će moći da igraju sve platforme unakrsno.

Takođe, ta promena engine-a otvara i nove mogućnosti za stari PES, u objedinjavanju unakrsnog igranja na svim platformama.

Danas objavljeno

Budite oprezni – obratite pažnju šta ste odobrili

Vanja A

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Vanja A

Honor 60 prikazan uživo i u četiri boje

Vanja A

Ostavite komentar