PRKOSE OŠTRIM MJERAMA Skijaši ne žele da se testiraju prije ulaska na skijališta - BIGportal.ba
Region Vijesti

PRKOSE OŠTRIM MJERAMA Skijaši ne žele da se testiraju prije ulaska na skijališta

Na sastanku Slovenačkih skijališta i Udruženja vlasnika sku liftova zatraženo je da vlada povuče odluku o obaveznom brzom testiranju prije ulaska na skijališta i najavljeno je da će tražiti ocjenu ustavnosti takve odluke ukoliko vlada ne bude imala razumijevanja.

Predsjednik Udrzuženja vlasnika ski liftova Manuela Božič Badalič rekla je da je jasno da skijaši ne prihvataju uslove za brzo testiranje, zbog čega je prvih dana Nove Godine ski liftove koristilo svega nekoliko skijaša, porenosi TV Slovenija.

Kako je rekla, koncesionari ne mogu da obezbjede takve testove, a skijaši ne žele da se svaki dan testiraju, zbog čega iako je bilo puno ljudi u skijalištima malo njih je koristilo ski liftove.

Ona je najavila da je uputila zahtjev premijeru janezu Janši i ministru za infrastrukturu Jerneju Vrtovcu da bi se pronašlo bolje rješenje, ali da do sada nije dobila odgovor.

Navela je i da operateri žičara nisu zainteresovani za pooštravanje mjera, ali ne mogu da posluju pod trenutnim uslovima, zbog čega će početi da podnose inicijativu za ocjenu ustavnosti uredbe.

Nakon što su skijališta bila zatvorena prethodne nedjelje, ponovo su otvorena 1. januara, međutim da bi se dobio ski pas potrebno je da posjetilac ima negativan test na korona virus ne stariji od 24 sata.

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar