Priznanje otišlo u prave ruke: Večeras uručenje “Kočićeve nagrade” Ljubivoju Ršumoviću - BIGportal.ba
Banja Luka

Priznanje otišlo u prave ruke: Večeras uručenje “Kočićeve nagrade” Ljubivoju Ršumoviću

Srpskom književnom bardu Ljubivoju Ršumoviću večeras će u Banjaluci biti uručena “Kočićeva nagrada” za ovu godinu u okviru 56. Kočićevog zbora.

Svečana akademija na kojoj će biti uručeno veliko priznanje zakazana je za 20.00 časova u Banskom dvoru, a prisustvovaće joj i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

U okviru “Kočićevog zbora” danas je planiran i književni program u porti manastira Gomionica.

Novina ovogodišnje manifestacije je poseban kulturno-umjetnički program na Kočićevom ognjištu, koji će biti organizovan s ciljem oživljavanja ovog ognjišta u Stričićima.

Program će biti organizovan sutra od 10.30 časova u saradnji banjalučke Gradske uprave i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Udruženja književnika Republike Srpske.

U Kočićevim rodnim Stričićima završnog dana predviđena su i nadmetanja u narodnim igrama i vještinama, te učešće padobranaca.

I ove godine borbe bikova moći će da budu gledane u dva navrata, budući da je predviđeno da budu organizovane danas i sutra na zborištu u Stričićima.

Program ovogodišnjeg “Kočićevog zbora” održava se u Banjaluci, njegovim rodnim Stričićima, te u Beogradu. Pečat ovogodišnjoj manifestaciji dala je i promocija do sada nepoznate Kočićeve pripovijetke “Đe je mama?”, priređivača Zorana Pejašinovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Manifestacija “Kočićev zbor” u čast velikog književnika i narodnog tribuna

otvorena je 23. avgusta, a program se izvodi, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Danas objavljeno

Banjaluka: Savremeni radarski sistem kontroliše brzinu kretanja vozila

M.

Ove ulice danas će imati prekide u vodosnabdijevanju

M.

U oktobru odluka o ustavnosti amandmana na budžet grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar