Prizemljio avion pored baze RAF-a bez dozvole, jer je morao na plažu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Prizemljio avion pored baze RAF-a bez dozvole, jer je morao na plažu

Kako bi iz Sarija privatnim avionom stigao do plaže u Velsu preduzimljivi Britanac bez dozvole sleteo u zatvorenu vojnu bazu RAF-a.

Podaci o praćenju leta koje je objavilo Ministarstvo odbrane pokazuju da je avion poleteo sa aerodroma Feroaks u Sariju i sleteo u bazu RAF-a u Englsiju. Međutim, baza je bila zatvorena zbog praznika, a u toku su bili radovi na popravkama piste.

Pilot jeste pokušao da stupi u kontakt sa kontorolom leta baze, ali nije dobio odgovor. Uprkos tome, nastavio je sa sletanjem i prizemljio je avion na pistu 19 na kojoj su radovi bili u toku.

Dežurna vatrogasna brigada je odmah izašla na pistu pretpostavljajući da je avion imao poteškoća u letu i da je bio prinuđen da sleti. Ubrzo je stigla i vojna policija u nameri da utvrdi šta se zapravo dogodilo. Pilot je mirno odgovorio da je doleteo u Vels „da bi otišao na plažu“.

Upitan da li je svestan da su zbog pandemije u Velsu još uvek na snazi mere ograničenja kretanja, pilot je, navodno, mirno saopštio da nema razloga za brigu jer je preležao kovida 19 još pre dva meseca.

Inače, u ovoj bazi RAF-a jeste dozvoljen i civilni saobraćaj, ali piloti moraju da dobiju dozvolu pre sletanja.

Trenutno ovaj incident istražuje pre svega RAF i Uprava za civilno vazduhoplovstvo, ali policija Severnog Velsa razmatra postoje li osnove za krivično gonjenje pilota zbog kršenja zakona o zabrani kretanja koja je još uvek na snazi.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Kimye ponovno zajedno: Kardashian došla na promociju Kanyeovog albuma “Donde”

Vanja A

Problem sa softverom kriv za incident na ISS

Vanja A

Dogodilo se na današnji datum, 31. jul

Vanja A

Ostavite komentar