Privremeno obustavljene litije kako bi se spriječio virus korona - BIGportal.ba
Region Vijesti

Privremeno obustavljene litije kako bi se spriječio virus korona

Mitropolija crnogorsko-primorska privremeno će obustaviti održavanje litija četvrtkom i nedjeljom u Crnoj Gori, u skladu sa odlukom nadležnih organa u vezi sa sprečavanjem pojave i širenja virusa korona u ovoj zemlji.

– Mitropolija će se do tada, Bogu – iscjelitelju svake bolesti i nemoći, moliti za zdravlje svih u Crnoj Gori i iscjeljenje oboljelih u svijetu. O daljim koracima vjernici i javnost biće blagovremeno obaviješteni – saopšteno je iz Mitropolije-crnogorsko primorske.

Iz Mitropolije su vjernicima uputili riječi utjehe i ohrabrenja, uz podsjećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti.

– One su uz molitvu i Božiju pomoć prevazilažene i iscjeljivane. Nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta – poručili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske nakon današnjeg sobranja u Podgorici sveštenstva Podgorice, Danilovgarada i Kolašina.
Na sastanku je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije posebno ukazao na odgovornost sveštenika kao pastira stada Gospodnjeg u svakom vremenu, a posebno danas u Crnoj Gori.

U saopštenju je navedeno da su na sabranju razmatrana brojna pitanja, a akcenat je bio na nedavno započetim pregovorima Vlade Crne Gore i Mitropolije u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

– Nadamo se da će Vlada i Skupština Crne Gore prihvatiti uklanjanje spornih odredaba iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti – navedeno je u saopštenju.

Danas objavljeno

Američka vojska: “Likvidiran je”

M.

Talas nemira ne jenjava: Na protestima u Iranu više od 90 mrtvih

M.

Fon Gejr: Odnosi Rusije i Njemačke dostigli najnižu tačku

M.

Ostavite komentar