Privrednici sa severa KiM: Sutra prodavnice rade, čeka nas dugotrajna borba - BIGportal.ba
Region Vijesti

Privrednici sa severa KiM: Sutra prodavnice rade, čeka nas dugotrajna borba

Udruženje privrednika sa severa KiM e odlučilo je da će radnje od danas biti otvorene. Oni su apelovali na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na severu i reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi, kako ocenjuju, mogao stvari dovesti do tačke…

Udruženje privrednika sa severa KiM e odlučilo je da će radnje od danas biti otvorene.

Oni su apelovali na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na severu i reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi, kako ocenjuju, mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.

“Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje. Mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom”, rekao je Tanjugu predstavnik Udruženja Radoš Petrović posle sastanka održanog u Zvečanu.

Protest upozorenja je, kako dodaje, pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije.

“Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom za srpski narod na severu Kosova i Metohije”, rekao je on.

Privredici sa severa poručili su da će svaki dalji pokušaj Prištine naići na još snažniji odgovor.

“Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji snabdevaju ljude osnovnim životnim namirnicama”, navodi se u zaključku Udruženja sa večerašnjeg sastanka, nakon što su prodavnioce na severu dva dana bile zatvorene u znak protesta zbog dodatnih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije.

Danas objavljeno

Spajaju se Rusija i Belorusija?

Vanja A

Amerika = Hitler

Vanja A

Odgovor Kremlja Kadirovu: Ništa emotivno, Ramzane

Vanja A

Ostavite komentar