Privredna komora upozorava: Veće štete u aprilu, Vlada hitno da donese konkretne mjere - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Privredna komora upozorava: Veće štete u aprilu, Vlada hitno da donese konkretne mjere

Privredna komora Republike Srpske traži da se svim radnicima u djelatnostima kojima je trenutno zabranjen ili onemogućen rad, iz javnih sredstava obezbijedi naknada u iznosu najniže plate u bruto iznosu.

Privredna komora Republike Srpske traži da se svim radnicima u djelatnostima kojima je trenutno zabranjen ili onemogućen rad, iz javnih sredstava obezbijedi naknada u iznosu najniže plate u bruto iznosu.

-Štete koje je privreda pretrpjela u martu su ništa u odnosu na april, kažu u Privrednoj komori Republike Srpske. Zbog toga insistiraju da Vlada mjere podrške privredi za april konkretizuje i objavi, kako bi bila sačuvana radna mjesta u realnom sektoru.

-Insistiramo da mjere za pomoć privredi u mjesecu aprilu što prije budu konkretizovane i objavljene, poručeno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Traže da se svim radnicima u djelatnostima kojima je trenutno zabranjen ili onemogućen rad, iz javnih sredstava obezbijedi naknada u iznosu najniže plate u bruto iznosu.

-Privreda mora da dobije pomoć države, smatraju ekonomisti i dodaju da će gubitak u ovom mjesecu biti veći od minusa koji je zabilježen u martu.

Iz Republičkog štaba za vanredne situacije odgovaraju da će pomoći privredi i u narednom periodu, a kako, tvrde, pripremaju mjere.

Privredna komora takođe traži da Agencija za bankarstvo obaveže banke u Srpskoj da svim dužnicima moraju da ponude moratorijum na otplatu kredita.

-Prema trenutnom uputstvu, banke pojedinačno razmatraju zahtjeve svih dužnika, kažu u Privrednoj komori. To znači da mogu a ne moraju da odobre odgađanje izmirenja obaveza, zbog čega je, kako tvrde, jedini ispravan način – uvođenje moratorijuma na kredite.

BN TV

Danas objavljeno

Brnabić: Kovid sertifikati na papiru ili u digitalnom formatu

M.

Oružana pljačka u Nikšiću; Preminuo ranjeni radnik obezbjeđenja

M.

U Sloveniji 2.145 novozaraženih

M.

Ostavite komentar