Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina - BIGportal.ba
Region Vijesti

Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina

Policija u Šibeniku privela je više osumnjičinih za napad na Srbe u selu Uzdolje kod Knina, kada je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je jutros HRT, pozivajući se na nezvanične izvore.

Portparol Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor rekla je da se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja, te da se u policijsku stanicu dovode osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce.

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, prije sedam dana tokom prenosa fudbalske utakmice u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti.

HRT prenosi da su maskirani napadači u Uzdolju verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića i da je tom prilikom pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i maloljetnik koji je zadržan u kninskoj bolnici.

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, te počeli da razbijaju i da ih tuku.

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda, naveo je HRT.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je ranije da napad na Srbe na području Knina odlike skvadrističke grupacije i da nisu slučajni i spontani.

Uzdolje je mjesto s većinski srpskim stanovništvom, a gosti u kafiću gledali su fudbalsku utakmicu “Jang bojs”-“Crvene zvezde”.

Napadači, ako im bude utvrđena krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, dodaje HRT.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Potvrđena optužnica Čamberi i Đurđeviću zbog ubistva mladića u Trnu

M.

Gračanica: Protest zbog pritvaranja osmorice srpskih mladića

M.

Stiže Lajčak – prvo u Prištinu, pa u Beograd

M.

Ostavite komentar