Privatni presretači "ulove" 20 puta više prekršilaca nego policijski - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Privatni presretači “ulove” 20 puta više prekršilaca nego policijski

U posljednje četiri godine u Francuskoj je registrovano 385 privatnih presretača, koji na putevima gotovo cijele zemlje provode i do 5 puta više vremena nego njihove kolege iz policije.

Od kada su 2017. godine uvedeni privatni presretači u Francuskoj, oni su postali veliki “hit”. U odnosu na policijske službenike koji u presretačima dnevno provode nešto više od sat vremena, privatnici voze čak i duže od 5 sati. Oni su u akciji svih 365 dana u godini, i to na svim putevima.

Privatnici voze Renault Megan, Volkswagen Passat, Škodu Octaviju… i druge neobilježene automobile, koje je teško primijetiti ako se u njih baš dobor ne zagledate. Ta vozila imaju radare skrivene ispod registarskih tablica, dok je još jedna kamera nalazi u samom automobilu, iznad centralne konzole, prenosi Telegraf

Privatni presretači će uskoro u cijeloj Francuskoj loviti brze vozače!

Na francuskim putevima u akciji je više od 385 privatnih presretača, prenosi Revija HAK. Oni samo snimaju vozače, a podaci se dostavljaju policiji koja zatim kažnjava prekršioce.

Vozačima privatnih presretača nisu potrebne posebne kvalifikacije, već samo vozačka dozvola. Oni rade pod okriljem nekoliko kompanija (Securitas, Mobiom, OTI France, Geos…), od kojih svaka pokriva određenu regiju zemlje. Privatni presretači ukupno registruju i do 20 puta više prekršilaca nego policijski.

Privatni presretači do trenutno voze u svim dijelovima Francuske, osim Pariza, juga zemlje i Korzike, a od 2023. će biti prisutni na svim putevima u državi.

Telegraf.

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar