Privatna svemirska stanica i industrijska revolucija u svemiru - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Privatna svemirska stanica i industrijska revolucija u svemiru

Da bi se naučno-fantastične priče o naseobinama u svemiru pretvorile u realnost, između ostalog je potrebna i vještačka gravitacija. Orbital Assembly Corporation (OAC) ima ozbiljne planove na tom polju, a cilj je izgradnja džinovske svemirske stanice koja će ponijeti ime Voyager.

Kada bude završena, stanica će moći da primi do 400 putnika, a sa izgradnjom bi trebalo da se počne 2025. godine. Ako bi kompanija ovaj projekat izvela do kraja, stanica Voyager bi mogla da postane najveća konstrukcija koju je čovek poslao u kosmos, a na njoj bi mogli da se nađu i barovi, biblioteke, teretane, te drugi slični prostori. Planirano je da se prvo testira manji prototip, oko šezdeset metara u prečniku, koji će moći da se rotira toliko brzo da proizvodi gravitaciju sličnu onoj koju ima Mars.

Za izgradnju velike stanice biće zadužen Structure Truss Assembly Robot (STAR), koji će delove spajati kada stignu u Zemljinu orbitu. Eksperti tvrde da je ovo početak nove industrijske revolucije, a pod uslovom da stanica Voyager zaista nađe svoje mesto u kosmosu.

Izvor: PCPress/Futurism

Danas objavljeno

Gigabyte je ozvaničio svoju prvu CMP 30HX kartu za rudarenje kriptovaluta

Vanja A

Patriot Viper najavljuje VP4300 M.2 Gen4 SSD seriju

Vanja A

Cooler Master predstavlja MasterBox 540 i MasterBox MB600L V2 kućišta

Vanja A

Ostavite komentar