Pritvoreno četvoro uhapšenih iz akcije “Klub” - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pritvoreno četvoro uhapšenih iz akcije “Klub”

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Srđanu Boškovu (36), Lei Dokmanović (19), Naili Kapi (20) i Ameru Isakoviću (20) osumnjičenima za trgovinu drogom i omogućavanje konzumiranja droge u akciji “Klub”. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični…

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Srđanu Boškovu (36), Lei Dokmanović (19), Naili Kapi (20) i Ameru Isakoviću (20) osumnjičenima za trgovinu drogom i omogućavanje konzumiranja droge u akciji “Klub”.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. Prema odluci suda pritvor može trajati do 3. jula 2019. godine.

Osim njih u akciji “Klub” uhapšeni su još Mirko Salamić, Medina Kapo, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović, Marinko Marjanović i Dragan Jelača koji su odlukom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci pušteni da se brane sa slobode.

Grupa se tereti da je od nepoznatih lica nabavljala marihuanu i spid, koju su radi prodaje držali, prenosili, posredovali u prodaji i organizovali mrežu preprodavaca koja je drogu stavljala u promet i korisnicima omogućavali njihovu konzumaciju u jednom stanu u Banjaluci, među kojima je bilo i maloljetnika.

S druge strane Marjanović i Jelača se terete da su od 2017. do 2019. iskorištavali psihičku nezrelost i loše porodične prilike pojedinih štićenica Dječijeg doma “Rada Vranješević” te ih navodili i podsticali na prostituciju. Djevojke su, kako se navodi, predavali drugim osobama radi pružanja seksualnih usluga, za šta su im davali novac i poklone.

Ognjen Matavulj / SrpskaCafe.com

Danas objavljeno

Ruska mornarica počela vojne vježbe u Crnom moru

M.

Tužilštvo BiH će istraživati ubistvo Davida Dragičevića i prikrivanje zločina

M.

Trivićeva traži da se srednjoškolci vrate u učionice

M.

Ostavite komentar