11. Oktobra 2019.

Prisvojio novac prikupljen za liječenje djeteta

Big Portal

On je optužen da je, kao predsjednik udruženja za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama iz Gradiške, prisvojio blizu dvije hiljade KM, koje su za oboljelu Ž.R. prikupljene putem humanitarnog telefona.

Tužilaštvo Distrikta stavilo je na teret optuženom da je u maju prošle godine u Brčkom, postupajući u svojstvu predsjednika udruženja “Moj život je u vašim rukama”, protivpravno prisvojio novac namijenjen za pomoć u liječenju Ž.R..

On je optužen da je u više navrata s bankovnog računa Udruženja podigao novac, koji je prikupljen putem humanitarnog broja 17005 za potrebe pomoći u liječenju Ž.R..

Iako je bio obavezan predati ga osobi, koja mu je povjerila prikupljanje humanitarne pomoći, N. je novac zadržao za sebe, čime je protivpravno pribavio iznos od 1.778,67 KM za koji je oštetio Ž.R. – navodi se u optužnici.

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, koji je potvrdio optužnicu, utvrđena je osnovana sumnja da je Nenad N. počinio pronevjeru (krivično djelo iz člana 378 stav (1) Krivičnog zakona Brčkodistrikta BiH) za koju je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare