2. Novembra 2019.

Prisustvo ruske vojne opreme rizik za Srbiju

Big Portal

Postoji doza zabrinutosti zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije, ali i zbog mogućnosti da Srbija zahtjeva specifične ruske sisteme, što bi vodilo riziku da joj se uvedu posebne sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ali se nadamo da su naši srpski partneri toga svjesni i da će biti oprezni sa takvim transakcijama – rekao je Palmer.

Ocijenivši da SAD imaju jako vojno partnerstvo sa Srbijom, kao i da je “najbolji vojni partner Srbije upravo Amerika”, Palmer je ukazao da to “ne znači da Srbija ne treba da sarađuje i sa Rusijom i da i sa Moskvom stvara vojno partnerstvo”.

– Ipak, mi cijenimo naš odnos sa Beogradom i mislimo da je naša vojna veza prepoznatljivija od bilo čega što Rusija radi na tom polju sa Srbijom – rekao je Palmer za sjevernomakedonsku televiziju Alsat komentarišući nedavne srpsko-ruske vojne vježbe “Slovenski štit” i prisustvo sistema S-400 u Beogradu.

Na nedavno održanoj vojnoj vježbi Rusije i Srbije pod nazivom “Slovenski štit 2019” u Batajnici prvi put je van ruske teritorije bio raspoređen jedan od najjačih raketnih sistema S-400.

Pojedini mediji objavili su da nije isključeno da vojno i državno rukovodstvo Srbije u narednim mjesecima sa Moskvom povede pregovore o nabavci tog PVO sistema.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
trackback
4 godine prije

[…] post Prisustvo ruske vojne opreme rizik za Srbiju appeared first on […]