10. Decembra 2020.

“Pristup Kosova Evropskoj uniji ne dolazi u obzir”

Big Portal

To je rekao uz objašnjenje da Uniji nije potreban uvoz korupcije i organizovanog kriminala.

“Čak i izveštaj Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta (AFET) navodi da Kosovo mora pojačati svoje napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To je učtiv način da se kaže da Kosovo i dalje karakterišu mafijaške strukture, da je uporište organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i organima”, istakao je Vilmski u pisanoj izjavi povodom razmatranja u AFET-u izveštaja EK o pristupnim perspektivama zemalja Zapadnog Balkana.

Vilimski tvrdi da kriminalci i teroristi nabavljaju ilegalno oružje na Kosovu. i tvrdi da bi vizna liberalizacijasamo dovelo do proširenje poslova kriminalaca na EU.

“Uopšteno gledano EU daljim prijemom malih država sigurno ne bi bila manje delotvorna, ali bi uvezla istorijski konfliktni region”, ukazao je on.

Kosovo je, podvlači Vilimski, neuspela država, koja nema šta da traži u EU.

“Situacija u pograničnom regionu ka Severnoj Makedoniji, kao i stanje srpske manjine na severu Kosova su bure barute koje bi moglo ponovo eksplodirati. Time bi se konflikti mogli uneti u Austriju. Za nas je važnija bezbednost Austrije od pristupa neuspele i mafijaške države kao što je Kosovo”, naglasio je on.

Izvor: Tanjug
Ilustracija: EPA-EFE/ STRINGER

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare