Prištinski mediji najavljuju mogućnost hapšenja Đurića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Prištinski mediji najavljuju mogućnost hapšenja Đurića

Prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je portal Ljajmi. Kako se navodi, Đurić je prvobitno dobio dozvolu od kosovskih institucija da se ta poseta realizuje za Vidovdan, ali je u poslednjem trenutku…

Prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je portal Ljajmi.

Kako se navodi, Đurić je prvobitno dobio dozvolu od kosovskih institucija da se ta poseta realizuje za Vidovdan, ali je u poslednjem trenutku promenio svoj program i zatražio od kosovskih institucija da mu omoguće posetu na još tri lokacije.

Kosovske vlasti su, međutim, odbile takav zahtev.

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za portal Ljajmi da je prilagođavanje dnevnog reda obavezno i da će tretman biti isti za svaku osobu koja je prekršila zakon.

Ziberaj je upozorio da bi Đurić mogao biti uhapšen, ako ne bude poštovao dozvoljen program posete.

“Ako se dogodi bilo šta izvan pravila ili izvan okvira, uslediće hapšenje”, rekao je Ziberaj.

Kako je ranije najavljeno iz Kancelarije za KiM, Đurić bi trebalo da se danas u 12 sati u Zubinom Potoku sastane s gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, a potom da, u 14 sati, u Rektoratu Prištinskog univerziteta s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvuje svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

RTS

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar