Prištinski mediji: Bačena bomba na Jarinju - iz Srbije; policija demantuje: Metak - BIGportal.ba
Region Vijesti

Prištinski mediji: Bačena bomba na Jarinju – iz Srbije; policija demantuje: Metak

Prištinska agencija Kosovapress javljla da je bombom napadnut punkt policije i carinika na Jarinju na granici sa Srbijom. Iz Kosovske policije ipak demantuju

Portparol Kosovske policije Beki Keljani za N1 je demantovao ove navode su ove navode.

Objasnio je da je hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine.

Keljani je prethodno za Radio Kontakt Plus rekao da u incidentu nema povređenih, a da se saobraćaj i rad na prelazu odvijaju bez ikakvih problema.

“Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas, u popodnevnim časovima, hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji služi za službenike granične policije i carinike Republike Kosovo”, naveo je Keljani u pisanom odgovoru Radiju Kontakt Plus.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su hici došli iz pravca sela Tušnica u centralnoj Srbiji. Keljani je dodao i da nije prijavljeno da ima povređenih, i da je započeta istraga.

“Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema”, stoji u odgovoru regionalne direkcije Kosovske policije u Prištini koji je poslat Radiju Kontakt Plus.

Da se radi o hicu iz vatrenog oružja, a ne o bombi, Baki Keljani potvrdio je i u naknadnom pojašnjenju za Radio Kontakt Plus.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar