"Priština zabranjuje ulazak na Kosovo svim zvaničnicima Beograda" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Priština zabranjuje ulazak na Kosovo svim zvaničnicima Beograda”

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da ne daje bilo kakvu dozvolu zvaničnicima iz Beograda da posete KiM, prenosi RTK. Kako je naveo zamenik ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj ova odluka je usledila posle, kako je kazao, napada i pretnji srpske politike prema tzv. Kosovu. “Zbog hibridnih pretnji koje…

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da ne daje bilo kakvu dozvolu zvaničnicima iz Beograda da posete KiM, prenosi RTK.

Kako je naveo zamenik ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj ova odluka je usledila posle, kako je kazao, napada i pretnji srpske politike prema tzv. Kosovu.

“Zbog hibridnih pretnji koje Srbija upućuje Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, i nedavnih napora da se uspostavi takozvana humanitarna kriza na severu Kosova, koja preti srpskom stanovništvu koje živi tamo i prisiljavajuc´i ih da zatvore svoja preduzec´a samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, ministarstvo spoljnih poslova nec´e dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo i svi zahtevi c´e biti odbijeni sve dok se ovo ponašanje nastavi“, rekao je savetnik Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj, prenosi RTK.

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar