17. Augusta 2021.

Priština u panici; Šta ako Amerikanci nas napuste?

Big Portal

Taj strah osetile su sve zemlje na čijoj teritoriji se nalzi američka misija onog trenutka kada je pred očima sveta osvojen glavni grad Avganistana, bez ispaljenog metka praktično.

“Amerikanci nisu umorni od boravka u Južnoj Koreji i u bazama Evropske unije, ali ne mogu da se bore sa 70 odsto stanovništva koje ne podržava stranu agendu, tako da ne treba strahovati da bi se Amerika mogla povući sa Kosova, jer nema paralela”, rekao je Abazi.

Abazi je govorio i o svom iskustvu u Avganistanu, gde je tri godine radio za USAID.

“Otišao sam na 2003. godine, a 2006. završio sam svoju misiju sa USAID i nastavio svoj posao, posebno sa predsednikom Ganijem, gde je deo programa bio izgradnja trajnog mira”, rekao je Abazi u emisiji “Posebno izdanje” na TV Kljan Kosova.

Kaže da je poslednji put u Avganistanu bio 2018. godine, ali je, prema njegovim rečima, tamo bila drugačija situacija. Prema Abaziju, talibani su proizvod rata protiv Sovjetskog Saveza, i u tom periuodu su se nazivali “mudžahedini”.

“Talibani su politička organizacija, a kasnije i vojna. Talibani označavaju studente koji su uzeli oružje u borbu protiv Sovjetskog Saveza”, rekao je Abazi.

Izvor: Kosovo online

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare