Priština: Sjednica okončana bez odluke i rezolucije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština: Sjednica okončana bez odluke i rezolucije

Sjednica Skupštine samoproglašenog Kosova okončana je večeras bez odluke i rezolucije.

Opozicija je zatražila sjednicu povodom najave premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija o ukidanju takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

U diskusiji koja je trajala skoro deset sati, čuli su se različiti suprotstavljeni stavovi o neophodnosti ukidanja takse na čemu su insistirali predstavnici vladajuće koalicije i dijela opozicije . DPK i ANK, i, s druge strane, zahtjeva da se taksa ne ukida – prije svega poslanika Alijanse za budućnost Kosova.

Na kraju diskusije šef poslaničke grupe ABK Daut Haradinaj je u ime predlagača rekao da bi ipak trebalo predložiti neku rezoluciju o tome, ali je ocijenio da je “jasno da za to nema raspoloženja”.

Ocijenio je i da Vlada /samoproglašenog/ Kosova “nema ozbiljnu namjeru” da uvede “princip reciprociteta” u odnose sa Srbijom.

  • Taksa će koštati glave i ovu kao i prethodnu Vladu – rekao je on i dodao da je taksa bila povezana s uslovima za priznanje tzv. Kosova od strane Srbije.

Tokom sjednice u diskusiji poslanika Samoopredjeljenja i DSK je bilo nesaglasnosti o ukidanju takse – DSK je tražio bezuslovno ukidanje takse, a poslanici Samoopredjeljenja su podržali stavove Kurtija da ukidanje takse bude postepeno.

Danas objavljeno

Dok u svijetu strmoglavo padaju cijene nafte, u BiH blagi pad

M.

U Mostaru Dan žalosti

M.

Danska: Gas iz Sjevernog Toka 2 curi u Baltičko more

M.

Ostavite komentar